Аграрні асоціації вимагають повного відновлення Мінагрополітики

26 січня 2021 32 0
Аграрні асоціації вимагають повного відновлення Мінагрополітики

Українські аграрні асоціації та об’єднання вимагають повноцінного відновлення усіх функцій Міністерства аграрної політики. Про це заявив Іван Слободяник, голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів та Агро-Продовольчої Ради, інформує Всеукраїнський Конгрес Фермерів.

«Наразі триває ключова дискусія навколо того, чим саме буде керувати Мінагрополітики. Якщо воно буде відновлене з урізаними повноваженнями, то користі з нього буде дуже мало. Будемо відстоювати, щоб аграрне міністерство було повноцінне, а не кульгавою качкою», — наголосив він.

Зазначається, що фактично ситуація між відновленим Мінагрополітики та Мінекономіки з кожним днем стає напруженішою. Перед «ліквідацією» аграрне міністерство було потужною структурою, що складалося з 5 органів центральної виконавчої влади, таких як Держпроспоживслужба, Держгеокадастр, Рибне та Лісове агентства тощо. А ще велика кількість державних підприємств, ключові з яких — Державна Продовольчо-Зернова Корпорація України та Аграрний Фонд, а також кількість установ і землі.

«Після того, як Мінагрополітики припинило своє існування, Рибне і Лісове агентства відійшли до Мінекології, держпідприємства із землею передані у Фонд Держмайна, а решта відійшло до Мінекономіки. І віддавати назад Мінекономіки не збирається. ЗМІ вже повідомляли про те, що Мінекономрозвитку блокує передачу контролю над ветеринарно-санітарною вертикаллю аграрному міністерству», — пояснив голова Всеукраїнського Конгресу Фермерів та Агро-Продовольчої Ради.

Читати за темою: Агро-Продовольча Рада та Земельна Спілка вдосконалюватимуть земельне законодавство України

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою