Сумщина повинна стати центром українського коноплярства — думка

30 січня 2021 52 0
Сумщина повинна стати центром українського коноплярства — думка
pixabay.com

Проєкт «Створення агро-туристичного кластеру «Слобожанське коноплярство» — візитівки та одного з «магнітів» Сумщини та України» став одним з переможців  конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. Про це повідомляється на сайті Сумської ОДА.

«Сумська облдержадміністрація є переможцем цього конкурсного відбору проектів. Ми посіли 6 місце серед 94 проєктів за напрямом «Диверсифікація підприємницької діяльності у сільській місцевості» (Сільський розвиток). Маємо амбітну мету, яка співпадає з місією проєкту «Сумська область — центр українського коноплярства», і розуміємо свою відповідальність щодо її реалізації», — зазначив заступник голови Сумської ОДА Віталій Максименко.

За його словами, на Сумщині, як ніде, зосереджений науковий потенціал, є відповідна підприємницька активність та зацікавленість, розвинений напрямок промоції цієї культури.

Читайте також: Наскільки вигідні нішеві напрямки в агро — дайджест

Зазначається, що загальна вартість проєкту становить понад 20,7 млн грн. Передбачається фінансування проєкту з державного бюджету в обсязі 14, 1 млн грн. Решта — кошти замовника та кошти інвесторів.

«Ми розуміємо, що тема конопель донедавна знаходилась в інформаційному вакуумі. Тож цим проєктом ми хочемо змінити стереотипи, які є в суспільстві щодо цієї рослини. Будемо проводити масштабну промокампанію в Україні щодо використання ненаркотичних конопель у побуті широкими верствами населення», — наголосив Віталій Максименко.

Виконано за допомогою Disqus