ВР підтримала впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України

4 лютого 2021 93 0
ВР підтримала впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України
Авто-Інформатор

У вівторок, 2 лютого, Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», покликаний законодавчо закріпити можливість фіксації порушень габаритно-вагових параметрів в автоматичному режимі. Повідомляє Мінфін.

Законопроєкт підтримали 308 народних депутатів.

«У першому читанні прийнято один із ключових для реформи габаритно-вагового контролю законопроєкт №3742, що законодавчо закріплює автоматичну фіксацію порушень ГВК. Також він розширює повноваження Укртрансбезпеки в частині здійснення габаритно-вагового контролю – надає їй право стягувати у судовому порядку плату за проїзд для вантажівок, які порушують габаритно-вагові параметри. Крім цього, законопроєкт нарешті встановлює відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно підвищує відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм», — прокоментував Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, прийнятий законопроєкт нерозривно пов’язаний із законопроєктом №3743, що посилює відповідальність учасників перевезень і вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів.

Виконано за допомогою Disqus