Технологія Opti-Till від Claydon допомагає відновити структуру ґрунту — фахівець

10 лютого 2021 106 0
Технологія Opti-Till від Claydon допомагає відновити структуру ґрунту  — фахівець
latifundist.com

Технологія Opti-Till® компанії Claydon Drill допомагає відновлювати структуру ґрунту та збільшити урожайність культур. Про це розповів Анатолій Пензин, національний територіальний менеджер в Україні компанії Claydon Drills, у матеріалі «Добрий доктор Claydon Drill: рекомендації при деградації ґрунту» на Latifundist.com.

Зазначається, що технологія Claydon Opti-Till® розвивалася протягом останніх двох десятиліть на сімейній фермі на сході Англії. Спочатку технологія і техніка розроблялися з метою зниження операційних і експлуатаційних витрат агрофірми без шкоди для обсягу виробництва. Але в міру впровадження Opti-Till® були виявлені додаткові переваги. Наприклад, відразу стала очевидною значна економія часу, що дозволило збільшити продуктивність, висівати культури в оптимальні терміни. Також технологія сприяла розвитку сильних і рівномірних сходів.

Незабаром прямий смуговий посів Opti-Till® показав і інші переваги — серйозні зміни в ґрунті. Одним з перших спостережень було значне зниження вітрової та водної ерозії ґрунту, а в деяких випадках і повна її відсутність. Збільшилася кількість грантової біоти, наприклад, хробаків великих розмірів. Ґрунт став більш стабільним. Підвищилася здатність поля витримувати навантаження від ваги техніки. Покращилися дренаж, баланс води, повітря, органічних і неорганічних елементів в ґрунті. Стало легше обробляти складні поля.

В результаті користувачі технології Opti-Till® відзначають, що врожайність в порівнянні з іншими технологіями або залишилася на рівні, або збільшилася. Багато аграріїв повідомляють, що культури, посіяні за допомогою сівалки Claydon Hybrid, справляються з екстремальними погодними умовами краще (будь то сильні зливи або посуха).

Читати за темою: Точний висів економить до 30 тисяч грн на одному масиві — фермер

Виконано за допомогою Disqus