Президент підписав закон про державну підтримку інвестиційних проєктів

11 лютого 2021 46 0
Президент підписав закон про державну підтримку інвестиційних проєктів
Kurkul.com

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про державну підтримку інвестиційних проєктів, що мають значущі інвестиції в Україні» №1116-IX, який Верховна Рада прийняла 17 грудня 2020 р. Про це інформує пресслужба Офісу Президента.

«Цей документ зможе здійснити відновлення інвестиційної діяльності в Україні після кризового 2020 р.», — зазначили у відомстві

Закон передбачає надання державної підтримки українського та іноземного інвесторів із загальною сумою інвестицій від €20 млн.

Зокрема, визначено можливість отримання податкових пільг, забезпечення інвестиційних проєктів об'єктами суміжної інфраструктури, надання переважного права землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проєктів, закріплення гарантій інвестора через укладення прямого договору з урядом України. При цьому загальний обсяг державної підтримки не має перевищувати 30% від суми інвестицій у проєкт.

«Згідно з документом, підтримка надаватиметься підприємствам, які працюють у переробній промисловості, транспортній галузі, освіті, науковій та науково-технічній галузях; охороні здоров'я, мистецтві, культурі, спорті, туризмі та курортно-рекреаційній сфері», — йдеться у повідомленні.

Також передбачено створення спеціальної урядової уповноваженої установи, що займатиметься супроводом інвестиційних проєктів, допомогою інвесторам від початку проєкту й протягом усього часу його тривалості.

Читати за темою: Уряд посилюватиме розвиток зрошення в Україні

Виконано за допомогою Disqus