На базі Немішаївського агроколеджу відкрили лабораторію із переробки молока

16 лютого 2021 186 0
На базі Немішаївського агроколеджу відкрили лабораторію із переробки молока
Наталія Якименко

ВСП «Немішаївський фаховий коледж НУБіП України» 8 лютого 2021 р. відкрив навчально-виробничу лабораторії «Технології переробки молока і молочних продуктів», що є структурним підрозділом відділення «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (ТВППТ). Про це Kurkul.com повідомила Наталія Якименко, заступник голови правління в ГС «Вівчарство та козівництво України», менеджер «Татусеві Кізоньки».

Як розповіли у коледжі, у створенні лабораторії брали участь і співробітники коледжу, і його партнери — ТОВ «Брусилівський маслозавод», ТОВ «Фірма «Фавор».

Модернізована лабораторія обладнана сироварнями-пастеризаторами на 50 і 300л, сепаратором, маслобійкою, камерами зберігання готової продукції, виробничими меблями із нержавіючої сталі, лабораторним обладнанням для визначення якості молока і молочної продукції та іншим необхідним обладнанням та приладами.

«Лабораторія, де за добу можуть переробляти до 700 літрів молока, націлена на виробництво масла, кисломолочного сиру, м’яких і напівм’яких сирів, і з часом цей асортимент розширюватиметься. Щоб зберегти унікальний смак крафтових молочних продуктів значна частина роботи виконується вручну. Ми виготовлятимемо продукцію із високоякісного молока від корів колежанської навчально-виробничої лабораторії «Тваринництво»,— розповів завідувач відділення ТВППТ Олександр Вергелес.

Навчально-виробнича лабораторія технології переробки молока і молочних продуктів уже розпочала роботу і незабаром реалізовуватиме готову продукцію. У планах коледжу відкриття ще однієї лабораторії аналогічного плану — цього разу з переробки м’яса.

Дізнатися про асортимент і  реалізацію  молочної продукції можна на сайті та на офіційних сторінках коледжу в соціальних мережах.

Виконано за допомогою Disqus