У Казахстані побудують українсько-швейцарський комплекс з вирощування чистопородних свиней

27 лютого 2021 647 0
У Казахстані побудують українсько-швейцарський комплекс з вирощування чистопородних свиней
Kurkul.com

Спільна швейцарсько-українська делегація провела зустріч з керівництвом Алматинської області щодо будівництва в Казахстані селекційно-гібридного тваринницького комплексу потужністю 50 тис. голів свиней на рік та залучення близько €30 млн інвестицій. Про це повідомляє пресслужба KSG Agro.

Глава швейцарської делегації, ексголова Ради Кантонів від кантону Тічино Філіппо Ломбарді зазначив, що раніше між Алматинською областю та KS Genetics Switzerland SA був підписаний меморандум про співпрацю.

«Сьогоднішня зустріч стала його конкретним продовженням. Проєкт з будівництва тваринницького комплексу реалізуємо спільно з нашими українськими партнерами, використовуючи сучасні швейцарські технології. Ми працюємо з генетикою, але всередині природи, а не поза нею. Ми готові поділитися з місцевими виробниками нашими сучасними технологіями в галузі тваринництва», — зазначив він.

Читати також: В Україні частка імпортної свинини не перевищує 6% — АСУ

Філіппо Ломбарді також повідомив, що завданням комплексу є виробництво чистопорідних свиней без генетичних маніпуляцій, з гарантованою продуктивністю, стійких до захворювань.

«Планується, що до складу тваринницького комплексу входитимуть репродуктор, ферма та комбікормовий завод. Зараз нам важливо разом з партнерами розробити дорожню карту реалізації проєкту», — поінформував Сергій Касьянов, голова ради директорів українського агрохолдингу KSG Agro.

За його словами, комерційний потенціал проєкту полягає в можливості експорту продукції, що виробляється, зокрема, завдяки географічній близькості до Китаю та відсутності в Казахстані випадків зараження вірусом АЧС.

Читати за темою: На Дніпропетровщині реконструюють свинокомплекс за європейськими стандартами

Виконано за допомогою Disqus