В Україні продовжує знижуватися вартість тепличних огірків

26 лютого 2021 63 0
В Україні продовжує знижуватися вартість тепличних огірків
pixabay.com

Ціни на тепличні огірки на українському ринку продовжують знижуватися. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Експерти пов'язують негативний ціновий тренд в цьому сегменті зі значним збільшенням пропозиції огірків з місцевих тепличних комбінатів, що в умовах досить стриманого попиту в даному сегменті призвело до подальшого зниження цін.

«Згідно з даними щоденного моніторингу проєкту, тільки з початку поточного тижня ціни на гладкий огірок з місцевих тепличних комбінатів знизилися в середньому на 11%. І наразі продукція вже надходить у продаж по 52-58 грн/кг ($1,86-2,08/кг). У сегменті горбкуватих огірків ціни за тиждень знизилися в середньому на 16% і зараз надходить в продаж по 55-62 грн/кг ($ 1,97-2,22/кг)», — йдеться у повідомленні.

Ціни на імпортні огірки істотних змін не зазнали. Поставки овочів з Туреччини продовжують скорочуватися, в той час, як попит на турецький огірок залишається вельми стриманим. В умовах, що склалися, продавці вважали за краще не переглядати раніше сформувалися ціни, і як і раніше пропонували турецький огірок за ціною 34-42 грн/кг ($ 1,22-1,50/кг).

«Попри чергове зниження цін в сегменті тепличних огірків, на цей момент гладкий огірок в Україні все ж варто в середньому на 10% дорожче, ніж в кінці лютого 2020 року. Ціни на горбкуватий огірок на українському ринку за рік виросли в середньому на також на 10%», — зазначають аналітики.

Раніше повідомлялося, що ціни на тепличний огірок на українському ринку почали знижуватися.

Виконано за допомогою Disqus