До кінця 2024 року запустять 7 супутників для моніторингу с/г земель

1 березня 2021 83 0
До кінця 2024 року запустять 7 супутників для моніторингу с/г земель
pixabay.com

EOS Data Analytics (EOSDA), міжнародний постачальник супутникової аналітики, планує запустити на низьку навколоземну орбіту 7 оптичних супутників EOS SAT до кінця 2024 р. Одним із головних завдань нового супутникового угруповання буде здійснення моніторингу земель сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє Latifundist.com.

Згідно з повідомленням, завдяки такому угрупованні, EOSDA буде здатна забезпечити повний цикл аналізу даних — від безпосередньо зйомки до подальшої обробки отриманих зображень.

Відзначається, що цей проєкт стане першим для потреб саме аграрної промисловості. З новими моделями супутників, EOS Data Analytics збільшить доступність і точність орбітального моніторингу.

Читати також: Орбітальні теплиці використають для запобігання продовольчої кризи

«Підтримка харчового виробництва в умовах стрімких змін глобального клімату вимагає впровадження принципів сталого сільського господарства. При відсутності надійних супутникових даних і аналітики, досягти такої мети майже неможливо. Робота команди, до якої залучено в тому числі українські інженери та вчені, спрямована на надання аграріям всього необхідного для подальшого стійкого розвитку», — прокоментував Макс Поляков, засновник EOS Data Analytics.

Запуск супутників дозволить EOS Data Analytics поліпшити якість даних, отриманих з низької навколоземної орбіти, і зробить їх більш доступними для аграріїв. Такі поновлення позитивно вплинуть на моніторинг стану врожаю, класифікації культур, порівняння показників росту, вимірювання вологості ґрунту, прогнозу погоди та будь-яких інших характеристиках, які збирає EOSDA для аграрної галузі.

Виконано за допомогою Disqus