Податкова тимчасово призупинила перевірки фермерів щодо ліцензій на зберігання пального

5 березня 2021 222 0
Податкова тимчасово призупинила перевірки фермерів щодо ліцензій на зберігання пального
pixabay.com

Державна податкова служба тимчасово призупинила фактичні перевірки за порушення умов зберігання пального для власних потреб, проаналізувавши звернення Всеукраїнського конгресу фермерів, а також дебати на засіданні міжвідомчої групи та комітетських слуханнях з питань ліцензування пального. Про це інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що для врегулювання ситуації Голова ДПС Олексій Любченко провів зустріч з головою Всеукраїнського конгресу фермерів Іваном Слободяником.

«Керівництво ДПС погоджується із необхідністю перегляду суми штрафів за порушення умов зберігання пального», — йдеться у повідомленні.

Проте Державна податкова служба є органом виконавчої влади та діє в межах чинного законодавства. Врегулювання цієї проблеми знаходиться саме в законодавчій площині.

«Враховуючи це, ДПС тимчасово призупинені фактичні перевірки до законодавчого розв'язання цього питання. Податківці готові долучатись до розробки пропозицій з перегляду санкцій щодо порушень», — зазначили у відомстві.

Також у податковій службі наголосили, що усі матеріали перевірок, які знаходяться на стадії оскарження, будуть уважно розглянуті згідно із законодавством.

Раніше повідомлялося, що суд закрив провадження щодо штрафу за зберігання пального без ліцензії СФГ АНТЕЙ

Виконано за допомогою Disqus