Україна планує збільшити експорт агропродукції в Таджикистан

9 березня 2021 57 0
Україна планує збільшити експорт агропродукції в Таджикистан
pixabay.com

Україна і Таджикистан обговорили посилення двосторонніх торговельно-економічних відносин і нарощування експортних поставок агропродукції на ринок Таджикистану. Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

«На сьогодні Україна має значний потенціал для нарощування обсягів двосторонньої торгівлі аграрною продукцією з Таджикистаном. Зокрема, високі конкурентні переваги має українська продукція переробної, кондитерської та олійно-жирової галузей. Україна готова до поглибленого діалогу щодо розширення номенклатури поставок української харчової продукції на ринок Таджикистану», — йдеться в повідомленні.

Читати також: Розподіл держпідтримки для аграріїв на 2021 рік підтримано аграрним комітетом

За даними Мінекономіки, товарообіг між Україною і Таджикистаном у 2020 р. склав $24,9 млн. Зокрема, експорт українських товарів у Таджикистан за цей період становить $4,1 млн.

Також зазначається, що ключовим моментом у розвитку двостороннього співробітництва між Україною і Таджикистаном стало відновлення роботи міжурядової комісії. Основним завданням на середньострокову перспективу має стати виконання домовленостей за результатами проведення 5 засідання в 2020 р., а також проведення 6 засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва.

Читати за темою: Україна відкрила 12 нових ринків для експорту продукції у 2020 році

Виконано за допомогою Disqus