В АПК Сумщини залучено понад 169 млн гривень інвестицій

9 березня 2021 87 0
В АПК Сумщини залучено понад 169 млн гривень інвестицій
Kurkul.com

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації, найбільше інвестицій спрямовано на придбання сільськогосподарської техніки — 132,7 млн грн та на розвиток інфраструктури аграрного ринку — 19,8 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Сумської ОДА.

«З метою розширення мережі об’єктів зернової інфраструктури, впровадження новітніх технологій приймання, доробки та зберігання зерна на Сумщині завершено 2 етап будівництва додаткових місткостей елеватора потужністю 120 тис. т у ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» та розпочато 3 етап будівництва додаткових місткостей цього елеватора потужністю також 120 тис. т. Приватно-виробничим комерційним підприємством «СТС» продовжується будівництво елеватора потужністю 100 тис. т у с. В’язове Конотопського р-ну», — йдеться у повідомленні.

Читати також: В Україні затверджено Національну економічну стратегію до 2030 року

У галузь тваринництва залучено 14 млн грн інвестицій. Зокрема, в січні 2021 р. в ТОВ «Велетень» (Глухівська міська рада) введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів, продовжується реконструкція тваринницького приміщення потужністю 200 голів корів у ТОВ «АФ Лан» Роменського р-ну.

«Зростання обсягів залучення інвестицій сприяє підвищенню конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу, збільшенню надходжень до місцевих бюджетів та розвитку сільських територій», — підсумовують в ОДА.

Читати за темою: Сільгоспкооперативам України надано інструменти для ефективного функціонування

Виконано за допомогою Disqus