В Україні створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

14 березня 2021 76 0
В Україні створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок
pixabay.com

Українські стартапери створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок. За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар в базі даних, показує склад і оцінює загальну користь або шкоду компонентів. Про це повідомляє ain.ua.

Так, Foodstr — мобільний додаток, який аналізує харчові продукти на наявність шкідливих добавок. Для аналізу досить просканувати штрихкод товару.

Інформаційна база включає 300 тис. найменувань товарів, що продаються в українських магазинах. Базу даних продуктів щодня поповнюють контент-менеджери та самі користувачі. До того ж користувачі мають можливість створювати списки продуктів на закупівлю, ділитися ними з іншими користувачами і разом відзначати придбані товари.

Засновниками стартапу є троє українців — Іван Іванов, Міша Мінов та Павло Ковальов. Наразі у команді працює вже 13 людей. Розробка MVP — продукт, що має мінімальні, але достатні для задоволення перших споживачів функції. Розробка Foodstr зайняла 3-4 місяці. В стартап засновники інвестували близько $70 тис.

«Такий проєкт є першим в Україні. Ми прагнемо зробити своїх земляків здоровішими та розвинути критичне ставлення до оманливих обіцянок на обгортках», — зазначено на сайті стартапу.

Поки що додаток абсолютно безкоштовний, проте у наступних версіях з’явиться підписка на додаткові функції.

Читати за темою: В Україні продаватимуть американську рослинну рибу та морепродукти

Виконано за допомогою Disqus