В Україні за 2 роки почнуть діяти європейські стандарти у ветмедицині

18 березня 2021 37 0
В Україні за 2 роки почнуть діяти європейські стандарти у ветмедицині
Kurkul.com

Уповноважені органи, виробники ветеринарних ліків та тваринники мають два роки, щоб перейти на європейські стандарти у галузі ветеринарії, згідно з новим законом «Про ветеринарну медицину». Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, закон «Про ветеринарну медицину» №1206-IX парламент ухвалив 4 лютого 2021 р., а минулого тижня його підписав Президент України Володимир Зеленський

Так, відповідно до вимог закону, в Україні мають покращитися умови утримання тварин. Також, за словами Владислави Магалецької, очільниці Держпродспоживслужби, нові правила сприятимуть пожвавленню експорту тварин і продукції тваринництва.

«Це надзвичайно важливий і потрібний Закон, бо він наблизить наш бізнес до європейських ринків, а з іншого боку відкриє шлях європейським інвестиціям в аграрний сектор української економіки. Запровадження європейських норм — це виклик для нас. Тож ми вже зараз починаємо підготовку до впровадження положень закону, який має змінити величезну кількість процесів у галузі тваринництва», — зазначила вона.

Читати за темою: Понад 200 виробників надали інформацію про застосування антибіотиків у тваринництві

Виконано за допомогою Disqus