У Банку Альянс розповіли, як аграрії можуть отримати до 10 років кредиту для реалізації інвестиційних планів

26 березня 2021 91 0
У Банку Альянс розповіли, як аграрії можуть отримати до 10 років кредиту для реалізації інвестиційних планів
Kurkul.com

«Банк Альянс» має програму кредитування агропідприємств на умовах реалізації проєктів «Європейського інвестиційного банку», в рамках яких надається доступне довгострокове фінансування за ключовими напрямами агробізнесу: рослинництво, переробка та аквакультура.

Про переваги довгострокового фінансування аграріїв розповіла Юлія Фролова, Голова Правління «Банку Альянс», у матеріалі «Взяти ризики на себе. Чому Банк Альянс працює з агросектором» на Latifundist.com.

Зазначається, що у липні 2020 р. «Банк Альянс» став партнером «Європейського Інвестиційного Банку» і уклав тристоронню угоду з Міністерством фінансів України та Укрексімбанком на надання кредитів в рамках проєктів «Основний кредит для малих і середніх підприємств і компаній із середнім рівнем капіталізації» та «Основний кредит для аграрної галузі — Україна».

«Фінансування постійного оборотного капіталу підприємства розраховане на термін 2-3 роки, що дозволяє закривати тривалі виробничі цикли», — пояснила Юлія Фролова.

За її словами, фінансування CAPEX здійснюється на більш тривалий період — до 10 років, що дуже актуально для реалізації інвестиційних планів аграріїв.

«Банк має можливість запропонувати позичальникам «довгий» ресурс за ціною, яка нижче стандартних ставок по кредитах. Підтвердження Позичальника на відповідність вимогам ЄС до ведення бізнесу дозволяє Банку знижувати вимоги як до забезпечення кредиту, так і до власної участі бізнесу в конкретному субпроєктів, що в комплексі з вартістю і термінами фінансування дає аграріям можливість вигідно розширювати свою діяльність і робити бізнес більш ефективним», — зазначила Голова Правління.

Також вона зазначила, що головною умовою для розгляду заявок на кредитування є підприємств, які в бізнесі від 2 років, з позитивною кредитною історією і площею оброблюваних земель від 200 га.

Читати за темою: В Україні стартував проєкт щодо фінансування кліматично-орієнтованого сільського господарства

Виконано за допомогою Disqus