Олексій Павленко залишиться у кріслі міністра — експерт

18 січня 2016 78 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
Кurkul.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко залишиться у складі Кабінету Міністрів України, таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, повідомляє прес-служба Національної ради реформ.

«Якщо проаналізувати ситуацію щодо можливої ротації в Уряді, то можна з упевненістю сказати, що міністр фінансів Наталія Яресько, міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко та міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус точно залишаться у складі КМУ», — сказав експерт.

За його словами, це ТОП-трійка міністрів, яка попри будь-яке форматування Уряду залишиться на своїх місцях.

На запитання щодо можливої відставки аграрного міністра у зв’язку із позицією фракції «Самопоміч» у ВРУ щодо бюджету, Карасьов наголосив, що професійний background Міністра Олексія Павленка і робота Мінагропроду у 2015 р. перевищать на терезах політизації різного роду політичні мотиви та політичні маніпуляції.

«Варто тільки зайти в будівлю аграрного відомства і зміни відразу відчутні. Там open space, немає бюрократичного, радянського духу. Це можливо часткові, стилістичні зміни. Однак, вони багато про що говорять», — вважає експерт.

Також він додав, що у Мінагропроді змінюються підходи, хоча існують і проблеми. Адже українська економіка знаходиться у такій ситуації, коли немає повноцінної банківської системи кредитування. Є проблеми з виробництвом нової продукції, новими технологіями і інше.

«Однак, тим не менш, у Мінагропроді працює дійсно потужна команда і це відразу помітно», — наголосив Вадим Карасьов.

Виконано за допомогою Disqus