Розпочалася реформа аграрного машинобудування — Павленко

20 січня 2016 93 0
Ахіллесовою п’ятою агросектору України залишається технічний парк
Кurkul.comАхіллесовою п’ятою агросектору України залишається технічний парк

Через брак сучасної збиральної техніки щорічно українські аграрії залишають у полі більше 6 млн т зернових, про це у своєму блозі у «Лівий берег» написав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

А це десята частина всього врожаю. Якщо говорити мовою фінансів, то повз кишені сільгоспвиробника проходить повз мільярди доларів.

Питання забезпечення сільгосптехнікою назріло давно, адже наразі наявний парк в Україні — це 50 тис. одиниць техніки, з яких 72% — техніка старша за 16 років.У 2016 р. Міністерство аграрної політики та продовольства України планує зосередитися на трьох китах, які мають докорінно змінити ситуацію:

  • удосконалити програму фінансового лізингу техніки та збільшити обсяги фінансування, паралельно удосконалюючи митно-тарифні регулювання розвитку галузі шляхом відміни сплати ввізного мита на ввезення комплектувальних виробів та машинокомплектів для виробництва в Україні високопродуктивної техніки, а також на сучасне технологічне обладнання для забезпечення модернізації виробничої бази заводів;

  • внести зміни до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» в частині встановлення, що вітчизняна техніка — це техніка, яка виготовляється в Україні діючими підприємствами-резидентами України, у тому числі спільними з іноземними партнерами та на нових виробництвах, створених із залученням інвестицій.

  • розробити та втілити у життя інвестиційні проекти з налагодження виробництва високопродуктивних зернозбиральних комбайнів, тракторів та іншої інноваційної сільськогосподарської техніки і обладнання.

Виконано за допомогою Disqus