Греція. Фермери влаштують 24-годинний страйк

21 січня 2016 93 0
У Греції фермери заблокували у будівлі міністра сільського господарства
The GuardianУ Греції фермери заблокували у будівлі міністра сільського господарства

Грецькі фермери під час протестів заблокували на кілька годин міністра сільського господарства країни Евангелоса Апостолу в адміністративній будівлі, у місті Комотіні, повідомляє «Економічна правда», посилаючись на The Guardian.

Щоб звільнити міністра, поліція була змушена використати проти протестувальників сльозогінний газ.

Протести були спрямовані проти пенсійної і податкової реформи — останніх у черзі заходів, необхідних для отримання третього пакету фіндопомоги від міжнародних кредиторів у розмірі €86 млрд.

Акція відбувалася по всій країні. Колони тракторів в Фессалії, житниці країни, перекрили дорогу на Темпі, заблокувавши таким чином основну автомагістраль, що поєднує північ і південь країни. У Фесалоніках трактори вишикувалися на набережній.

«Це війна. Якщо вони підштовхнуть нас до краю, якщо вони хочуть і далі нас дегуманізувати, то ми приїдемо до Афін і усіх їх спалимо», — сказав виробник кукурудзи з міста Наусса Дімітріс Вергос.

Фермери заявили, що продовжать акції протесту і будуть перекривати дороги тракторами.4 лютого в країні оголошено загальний 24-годинний страйк, спрямований проти намірів уряду.

Виконано за допомогою Disqus