Фахівець розповів про особливості інсектицидного захисту посівів озимих у весняно-літній період

20 травня 2021 51 0
Фахівець розповів про особливості інсектицидного захисту посівів озимих у весняно-літній період

Зазвичай інсектицидному захисту посівів озимих у весняно-літній період на практиці приділяється недостатня увага, проте втрати від ураження шкідниками можуть сягати до 50%. Про це розповів Сергій Уваров, менеджер з розвитку агротехнологій в східному регіоні компанії LNZ Group, у матеріалі «Особливості моніторингу посівів озимих у весняно-літній період» на SuperAgronom.com.

«У весняно-літній період існує високий ризик ураження посівів озимих зернових культур такими спеціалізованими шкідниками як тля, цикадки, трипси, хлібні клопи, хлібні блішки, хлібні жуки, злакові мухи, хлібні трачі, п’явиці. Окрім того, посіви можуть вражати такі багатоїдні комахи як підгризаючі совки, личинки коваликів (дротяники) та хрущів», — зазначив фахівець.

Читайте також: Агротренди: Критерії вибору фунгіцидного захисту зернових

За діагностування ураженості посівів вище економічного порогу шкодочинності обов’язковим є застосування інсектицидів. Зазвичай, найбільш оптимальним для їх застосування є період від початку виходу в трубку до появи прапорцевого листка, що припадає на час масового заселення посівів шкідниками.

«В портфоліо бренду DEFENDA представлений широкий асортимент інсектицидів як контактної, так і системної дії. Препарат Престо (д.р. клотіанідин, лямбда-цигалотрин) контролює близько 100 розповсюджених видів шкідників, має швидку дію і тривалий період захисту», — додав Сергій Уваров.

Виконано за допомогою Disqus