Житомирського фермера спіймали на махінації з землею вартістю 20 млн грн

22 січня 2016 43 0
Фермер незаконно передав землю у суборенду
1news.zp.uaФермер незаконно передав землю у суборенду

На Житомирщині керівник фермерського господарства, отримавши більше 700 га землі вартістю 20 млн грн, протиправно передав її в суборенду іншому товариству з обмеженою відповідальністю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, пише прес-служба прокуратури Житомирської області.

Головою Чуднівської райдержадміністрації у 2011 р. видано розпорядження про надання дозволів на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки площею 722 га вартістю 19,6 млн грн на території п’яти сільських рад для ведення фермерського господарства.

«У подальшому відповідні проекти затверджено та укладено договори про надання в оренду терміном на 25 років зазначеної площі землі для ведення фермерського господарства», — сказано у повідомленні.

Проте, землю надано з порушенням чинного законодавства, без проведення грошової оцінки, без підтвердження орендарем намірів використовувати угіддя за призначенням, оскільки відсутні необхідна сільськогосподарська техніка та інші засоби для обробітку великої площі землі.

«Керівник фермерського господарства, отримавши більше 700 га землі, протиправно передав її в суборенду іншому товариству з обмеженою відповідальністю для ведення товарного сільськогосподарського виробництва», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що за рішенням Чуднівського районного суду земля має бути повернута до державної власності.

Виконано за допомогою Disqus