Прикарпатські аграрії засадять плантації високоплодоносною чорницею

22 січня 2016 126 0
Румунські підприємці готові допомогти посадити на Прикарпатті плантації чорниці
yaskravaklumba.com.uaРумунські підприємці готові допомогти посадити на Прикарпатті плантації чорниці

Румунські підприємці готові допомогти посадити на Прикарпатті плантації чорниці, повідомляє «Урядовий кур’єр».

Вони готові надати прикарпатським аграріям якісний посадковий матеріал (один її кущ плодоносить, до речі, 60 років), а й забезпечити фінансову підтримку проекту, весь спектр послуг зі створення і ведення виробничого процесу.

«Вирощування чорниці дасть змогу організувати сезонні роботи для жителів краю, постачати цінний і смачний харчовий продукт вітчизняним споживачам, а нашим агровиробникам — вийти з екологічно чистою плодово-ягідною продукцією на європейські ринки, які її потребують», — зазначає голова Тлумацької райдержадміністрації Володимир Габурак.

За словами Генерального консула Румунії у Чернівцях Елеонори Молдован, на розгляді перебуває кілька проектів тривалої співпраці між сусідніми областями України та Румунії у сільськогосподарській та деревообробній галузях.

«Румунські інвестори не лише вкладають кошти в організацію промислових об’єктів у різних галузях, а й забезпечують їх сучасними технологіями, що дасть змогу випускати в нашій області високоякісну продукцію та експортувати її в країни Європейського Союзу, — наголошує перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Сергій Басараб.

За його словами, важливо налагодити виробництво кінцевого продукту і саме з ним, а не із сировиною, виходити на світові ринки.

Виконано за допомогою Disqus