Фермери стримують продаж насіння соняшника

22 січня 2016 84 0
Внутрішні ціни на насіння соняшнику в Україні втратили 50-150 грн/т
valmar.com.uaВнутрішні ціни на насіння соняшнику в Україні втратили 50-150 грн/т

Внутрішні ціни на насіння соняшнику в Україні втратили 50-150 грн/т на умовах поставки EXW-елеватор та СРТ-порт, пише прес-служба Аграрного Союзу України.

З огляду на експортні ціни на соняшникову олію, зниження цін на насіння соняшнику могло б бути ще відчутнішим.

«Експортні ціни на соняшникову олію з боку закупівельників озвучувалися на рівні $760/т на умовах поставки FOB порти Чорного моря, що на 25/т менше, ніж наприкінці минулого року. У відповідь, з боку продавців активності не спостерігалося», — йдеться у повідомленні.

На жаль, і в портах Європи ціни соняшникової олії знижувались у перші тижні нового року — мінус $15-17/т. Негативний вплив на ціни рослинних олій справляє спадний тренд цін на нафту, який 13 січня «пробив» рівень — $30/т на торгах Лондонської біржі ІСЕ, а це є мінімальним рівнем за останні 12 років.

«Найближчим часом очікується збільшення попиту на насіння соняшнику з боку переробників, однак цінова ситуація не сприяє росту пропозиції з боку фермерів. Разом з тим, на ринку недостатньо чинників для укріплення цін. Єдиним чинником росту ціни – залишається нестабільність української національної валюти (адже на «чорному ринку» гривня помітно девальвує)», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus