На Миколаївщині інтернет-провайдер перейшов на солом’яні пелети

23 січня 2016 69 0
У Миколаєві інтернет-провайдер «Дикий Сад» повністю відмовився від природного газу
granulator-ukraine.ub.uaУ Миколаєві інтернет-провайдер «Дикий Сад» повністю відмовився від природного газу

У Миколаєві інтернет-провайдер «Дикий Сад» повністю відмовився від природного газу, перейшовши на дешеві солом’яні пелети власного виробництва, повідомляє «Преступности Нет».

Створення екопаливного комплексу, який забезпечує теплом понад 25 тис. кв. м окупилося всього за три опалювальні сезони.

«На Миколаївщині досить високий рівень газифікації і питання використання біопалива багато років поспіль було табуйовано. Разом з тим, щорічно у області виробляють близько 2 млн т соломи, якими можна замістити 1 млрд. куб. м газу», — зазначив директор компанії «Дикий Сад» Ігор Голубарь.

Наразі компанія планує реалізувати пілотний проект з переведення на біопаливо одного з навчальних або медичних закладів області, аби переконати місцеву владу у економічній ефективності такого методу. Також компанія вже тривалий час намагається впровадити екоопалення у Чорноморському державному університеті ім. Петра Могили. Більше року «Дикий Сад» не може отримати землю для будівництва котельні.

«Пелетні котли забезпечать дворазову економію. Тисяча кубів газу, яка для підприємств і населення коштує близько 9 тис. і 7 тис. грн відповідно, еквівалентна по теплотворності двом тоннам солом’яних пелет, які обійдуться у 4 тис. грн. На додачу використання екопалива на 75% скорочує обсяг викидів CO2, а золу можна застосовувати як мінеральне добриво у сільському господарстві», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus