«Податковий компроміс» щодо відшкодування ПДВ був від самого початку викривлений — думка

22 січня 2016 97 0
Андрій Вадатурський, народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин
AgroPolit.comАндрій Вадатурський, народний депутат, член Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин

Аграрні лобісти Верховної Ради працюють сьогодні на одну мету — не платити податки. Таку думку в інтерв’ю AgroPolit.com висловив народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Андрій Вадатурський.

Як зазначив депутат, така позиція його колег пов’язана з тим, що в Україні немає таких дотацій, як у європейських країнах.

«У Європі виділяються дотації, бо там є велика різниця між іншими верствами населення, де загальний рівень життя набагато вищий. Щоб утримати людей, які працюють у селі, необхідно їм допомагати. Але це не означає, що сільськогосподарське виробництво збиткове. У Європі дотації за 1 га сягають до 500 євро! Український АПК отримує на 1 га 20 — 50 грн», — повідомив Андрій Вадатурський.

Крім того, він підкреслив, що так званий «податковий компроміс» щодо відшкодування ПДВ був від самого початку викривлений.

«Сьогодні експортер залежатиме від податкової інспекції, яка бюджетними планами буде затиснута в лещата. Знову формується ще один міф про те, що експортери компенсуватимуть підвищення закупівельної ціни за рахунок отримання відшкодування з ПДВ», — говорить народний обранець.

На думку Вадатурського, існують набагато простіші інструменти стимулювання експорту.

Виконано за допомогою Disqus