До питання ГМО потрібно підходити комплексно — експерт

27 січня 2016 104 0
Законопроект щодо ГМО розроблений некомпетентно
eco-business.comЗаконопроект щодо ГМО розроблений некомпетентно

Українське законодавство дозволяє використання ГМО-продуктів і давно вже ніякої заборони не існує, стверджує директор Науково-дослідного інституту сої Валерій Хаджиматов у коментарі у соцмережі Facebook.

За його словами, підходити до питання ГМО треба комплексно, чітко розуміючи, які цілі ми перед собою ставимо.

«Ситуація з цим (мова про законопроект №3759, — ред.), як і багатьма законами, які сьогодні приймаються, дуже типова. Закон є, а підзаконних актів, які б регламентували його функціонування ніхто не приймає», — вважає він.

Також додає, що у цьому саме могла бути ефективною співпраця між громадськими об'єднаннями та міністерствами. Але, на жаль, ні з однієї ні з другої сторони ніякого розуміння, що треба робити немає.

«Дивно, але у нас сьогодні простіше прийняти (та поставити у «заслугу») новий закон, який вносить ще більше хаосу, ніж зробити рутинну роботу з тим, що вже діє на законодавчому рівні, але не реалізується на практиці. Особисто брав участь у багатьох дискусіях з питань насінництва, ГМО та ін. і можу зробити один висновок — компетенція тих, хто зараз приймає рішення та тих, хто їм радить в їх прийнятті — мізерна», — підсумував він.

До питання ГМО потрібно підходити комплексно — експерт

Виконано за допомогою Disqus