Герезі дали три тижні на скасування укладених договорів оренди землі

28 січня 2016 356 0
Мітинг фермерів проти дій холдингу Гереги
Kurkul.comМітинг фермерів проти дій холдингу Гереги

«Агрохолдингу 2012» нардепа Олександра Гереги дали три тижні на виправлення ситуації, що склалася на Хмельниччині. Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомила голова прес-служби Аграрної партії України (АПУ) в Хмельницькій області Олена Кеменяш.

За її словами, під час п’ятигодинної зустрічі фермерів та представників влади, що пройшла 22 січня в Хмельницькому, було обговорено проблемне питання з приводу діяльності компанії «Агрохолдинг 2012». За рішенням зібрання, компанії, яку пов’язують з нардепом Олександром Герегою, дали три тижні на скасування раніше заключених договорів і перехід на покупку корпоративних прав на землю.

Окрім представників місцевої влади, на заході були присутні народні депутати від Хмельниччини Сергій Лабазюк та Сергій Мельник. Олександра Герегу, який знову не з’явився на зустрічі з приводу цього питання, представляла голова партії «За конкретні справи» в облраді Неоніла Андрійчук.

Контактна група дійшла згоди в тому, що діяльність холдингу була сумбурною і непрофесійною, оскільки компанією було орендовано близько 400 га в різних фермерських господарствах і це може призвести до проблем під час посівної, що стартує незабаром.

До закінчення тритижневого терміну фермери пообіцяли не займатися перекриттям доріг, яке було анонсоване раніше.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus