ЄБРР збільшить фінансування українських фермерів і кооперативів — Павленко

8 лютого 2016 98 0
ЄБРР — найбільший фінансовий інвестор в економіку України
milkua.infoЄБРР — найбільший фінансовий інвестор в економіку України

Україна і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розширять співпрацю в АПК, заявив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба Мінагропроду.

Він повідомив, що у 2015 р. підприємства галузі отримали від Банку кредитних ресурсів на загальну суму $300 млн. Пріоритетними напрямами роботи ЄБРР у минулому році було надання фінансових ресурсів приватному сектору.

«Фінансова підтримка ЄБРР охоплює повний цикл аграрного виробництва, від вирощування до переробки, упаковки та роздрібного продажу. Окрім того, ЄБРР відіграє важливу роль у розвитку сектору шляхом підтримки місцевих та іноземних корпоративних клієнтів, а також малих і середніх підприємств», — відмітив міністр.

Крім того, за підтримки ЄБРР налагоджено діалог між владою та бізнесом на ринку зерна і молока шляхом створення робочої групи з вирішення питань функціонування молочного сектору та робочої групи з функціонування ринку зерна.

За його словами, міністерство зацікавлене у залученні ЄБРР до проектів фінансової підтримки малих та середніх аграрних підприємств. На 2016 р. запланована робота з розширення співпраці за такими напрямками:

  • надання ЄБРР фінансової допомоги малим фермерам;

  • підтримка у створенні кооперативів (study tours in EU countries);

  • посилення юридичної допомоги з питань переходу прав власності на землю та удосконалення системи розподілу ризиків при фінансуванні ЄБРР проектів в агросекторі України.

Виконано за допомогою Disqus