Законопроект по регулюванню цін на м’ясо знищить фермерів — думка

8 лютого 2016 90 0
Планується прийняття законопроекту по регулюванню цін на м'ясо
Latifundist.comПланується прийняття законопроекту по регулюванню цін на м'ясо

До законопроекту №2089 планують прийняти аналогічний проект закону по м'ясу, повідомив у бліц-інтерв'ю Latifundist.com президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко.

Експерт зазначив, що законопроект по молоку вже прийняли у другому читанні, і якщо зараз асоціації не зупинять цей процес, чи не переконають депутатів у його неправильності, то у аграріїв будуть великі проблеми. Це спровокує ще більше вирізання худоби у селах і на підприємствах.

«Ті, хто думав, що вони допомагають, насправді виконують протилежне. Людям вже почали на місцях говорити, що вже підготували закон, будуть платити їм ціну мінімум 4 грн/1 ​​л молока», — сказав він.

Також додав, що люди зраділи такій новині, вважаючи це порятунком, а депутатів, які висунули ці зміни, своїми рятівниками.

Читати по темі: ВРУ рекомендовано прийняти у другому читанні законопроект про мінімальні ціни на молоко

«А ті, хто тримає худобу на м'ясо, до них підходять і починають обурюватися. Мовляв, чому молочникам допомогли, а нам — ні. Але потрібно розуміти, що те, що пропонується у цих проектах — це зовсім не порятунок фермерів, а навпаки — їх повне знищення. Якщо потрібна допомога, то потрібно шукати інші шляхи», — вважає Леонід Козаченко.

Він переконаний, що допомогу повинна дати держава. Якщо вона не може цього зробити, тоді фермери змушені будуть вирізати худобу, і Україна повинна імпортувати цю продукцію. Але це не означає, що будь-який українець буде вживати більше м'яса чи молока. Будь-імпортний продукт — це завжди у рази дорожче, ніж продукт вітчизняного виробництва. Тому вихід тут один — держава повинна допомагати фермерам.

Виконано за допомогою Disqus