Влада має давати фермерам кредити — експерт

16 лютого 2016 102 0
Фермерам бракує коштів
МінагропродФермерам бракує коштів

Влада малим і середнім сільськогосподарським підприємствам мала б надавати кредити для розвитку, а їх в бюджеті дуже мало, зазначив експерт з питань агропромислового розвитку, екс-заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Стефанишин, пише Vse.Media.

На його думку, без створення кооперативів і кредитної допомоги від влади розвиток дрібного фермерства в Україні неможливий.

«Є великі внутрішні проблеми у сільських господарствах. Фермери становлять 75% виробників — це 43 тис. господарств в Україні. Серед них не більше, ніж 10%, мають стандартизацію та вивозять продукти за кордон. Україна залишається сировинним додатком Європи, експорт на 70% складається зі сировини і не має доданої вартості», — сказав Іван Стефанишин.

Щодо змін у податковому кодексі, то він переконує, що це робиться або цілеспрямовано, адже є гравці які у цьому зацікавлені, або без повного розуміння, усвідомлення процесів в АПК, через непрофесіоналізм людей, які приймають рішення.

«Сказати однозначно складно. Але, на мою думку, перший момент точно присутній. І, найголовніше, у цій зміні не закладено жодної точки зростання аграрного простору на наступні роки», — сказав Іван Стефанишин.

Виконано за допомогою Disqus