Фермерам доведеться скоротити витрати на МТР — думка

16 лютого 2016 91 0
Фермери зменшать використання МРТ
dunrda.gov.uaФермери зменшать використання МРТ

Прийняті поправки у податковому кодексі негативно відобразяться на сільгоспвиробниках, про це в інтерв’ю «АПК-інформ» сказав директор ФГ «Алігатор» Олександр Дорошенко.

За його словами, більша кількість фінансів піде до державного бюджету, а, отже, менша частина оборотних коштів залишиться у сільгосппідприємств.

«Відповідно, аграріїв позбавили можливості виділяти фінансові кошти на оновлення технології вирощування культур. Багатьом фермерським господарствам доведеться скоротити витрати на МТР. Такі зміни суттєво і безповоротно спричинять застій у галузі, аж до її руйнування», — зазначив він.

Також додав, що реалії сьогодення такі, що у теорії державна підтримка, може, й існує. Але якщо говорити про практичну сторону, державної підтримки не тільки немає, але ще і постійно погіршуються умови для самостійного розвитку господарства.

«Сучасному сільгоспвиробнику держава ставить умови так, що досить складно, а в деяких випадках просто неможливо, поліпшити і вдосконалювати своє підприємство», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus