Сільське господарство на Львівщині розвиватимуть за кошти Нідерландів

17 лютого 2016 107 0
Фермери Львівщини стануть учасниками пілотного проекту з розвитку АПК
forbes.net.uaФермери Львівщини стануть учасниками пілотного проекту з розвитку АПК

У Жовківському районі (Львівська область) за підтримки нідерландського уряду реалізовуватимуть пілотний проект європейського партнерства MATRA, який покликаний допомагати у розвитку сільського господарства та сільських територій, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

«Учасниками проекту стануть голови сільських рад, місцеві підприємці, які працюють в аграрному секторі та екотуризмі, фермери. Вони напрацьовуватимуть спільні проекти з розвитку територій та сільського господарства. Після чого виберуть п’ять кращих і пропонуватимуть їх на розгляд інвесторів. Окрім того, для усіх учасників проекту організовуватимуть семінари, тренінги та круглі столи. Також вони поїдуть у Нідерланди для обміну досвідом та зустрічі з потенційними партнерами», — сказав перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

У cвою чергу було наголошено, що Жовківщина обрана не випадково для реалізації проекту — це унікальна територія, куди можуть приїжджати туристи та підприємці з усієї Європи.

«Поєднання діяльності уряду та місцевих ініціатив дасть важливий поштовх для розвитку економіки та суспільного життя. Запевняю вас, що Мінагрополітики підтримуватиме розвиток даних існуючих пілотних проектів і розвиток нових проектів щодо розвитку сільських територій», — прокоментува програму MATRA заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька.

Довідково:

Проект MATRA працює у Херсонській та Київській областях. Зараз його поширили на інші регіони України — Львівську, Волинську, Полтавську області. Проект впроваджуватиметься за підтримки Міністерства закордонних справ та Посольства Нідерландів в Україні.

Виконано за допомогою Disqus