На Херсонщині отримано стовідсоткові сходи озимих зернових

17 лютого 2016 34 0
На Херсонщині сходи озимих отримано стовідсотково
urojai.kiev.uaНа Херсонщині сходи озимих отримано стовідсотково

На Херсонщині посіяли 392,4 тис. га озимих зернових культур із них озимої пшениці 326,7 тис. га, озимого ячменю 64,4 тис. га і сходи отримано стовідсотково, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА.

Про це під час засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Паливода.

Він розповів, що на сьогодні в цілому планується посіяти ярих культур – 870,6 тис. га, що на 92 тис. га більше минулого року. Насінням ярих зернових культур сільгосппідприємства області забезпечені на 99%. Забезпеченість добривами для проведення комплексу весняно-польових робіт становить 63%.

«Нестача насіння буде покрита за рахунок закупівлі з обласних науково-дослідних установ, міжгосподарського обміну, через Асоціацію «Українське насіннєве товариство» та з Держрезервнасінфонду», – зазначив Олександр Паливода.

У поточному році передбачається полити 292,5 тис. га зрошуваних земель.

У цілому по області готовність до поливного сезону зрошуваних земель складає 57 %. Дощувальна техніка по області підготовлена на 53%.

Крім того, директор Департаменту наголосив, що на проведення комплексу весняно-польових робіт загальна потреба в коштах становить 3 млрд 806 млн грн, що на 218 млн грн більше проти минулого року. Планується використати власні кошти в обсязі 3 млрд 120 млн грн та залучити 686 млн грн кредитних ресурсів.

Як зазначила під час засідання колегії перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова, всі управління АПК райдержадміністрацій мають бути готові, за необхідністю, надавати інформацію сільгосптоваровиробникам: де можна придбати якісне насіння, розповісти про умови пільгового кредитування, статистику засівів сільгоспкультурами в районі, щоб аграрії могли чітко орієнтуватися у вищезазначених питаннях.

Виконано за допомогою Disqus