На Кіровоградщині розвиток земельного фонду обійшовся в 2,51 млн грн

18 лютого 2016 30 0
На Кіровоградщині відшкодували втрати сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв
rabotaidom.ruНа Кіровоградщині відшкодували втрати сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв

Минулого року кіровоградські землевпорядники використали на реалізацію заходів із розвитку земельного фонду 2,51 млн грн, які отримали з загального обсягу надходжень в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв, повідомляє Урядовий портал.

Основну частину цієї суми витратили на проведення інвентаризації земель – 1,68 млн грн. Роботи з проведення нормативної грошової оцінки земель профінансували в обсязі 700,6 тис. грн. На охорону земель та інші заходи використали 129,4 тис. грн.

Сумарно на спеціальних рахунках місцевих рад Кіровоградської області знаходиться 12,14 млн грн, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. На спеціальному рахунку обласної ради – 3,285 млн грн, міст обласного значення – 16,85 тис грн, районних рад – 1,53 млн грн, міських, сільських, селищних рад – 7,31 млн грн.

Довідково

Згідно зі статтею 209 Земельного кодексу України, кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільсько- та лісогосподарських потреб, поліпшення угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів з іншою метою не допускається.

Виконано за допомогою Disqus