Київщина є лідером за чисельністю поголів’я свиней

21 лютого 2016 54 0
За чисельністю поголів’я свиней Київська область в усіх категоріях господарств займає 1 місце по Україні
poradu.pp.uaЗа чисельністю поголів’я свиней Київська область в усіх категоріях господарств займає 1 місце по Україні

На Київщині на початку лютого в усіх категоріях господарств області чисельність великої рогатої худоби становила 134,6 тис. голів, у тому числі 68,1 тис. корів. У сільськогосподарських підприємствах поголів’я ВРХ становило 88,3 тис. голів, з них 34,6 тис. корів, пише прес-служба Київської облдержадміністрації.

Поголів’я свиней налічувало 473,1 тис. голів, з них у сільгосппідприємствах — 352,5 тис. За чисельністю поголів’я свиней Київська область в усіх категоріях господарств займає 1 місце по Україні (3 місце у державі по сільськогосподарських підприємствах).

«Порівняно з відповідним періодом минулого року чисельність поголів'я овець та кіз в області збільшилась на 2,8 тис. гол. та становила 31,7 тис. голів, у сільськогосподарських підприємствах поголів’я налічувало 6,2 тис. голів (+0,9 тис. гол. до минулого року), з них — 826 голів кіз», — сказано у повідомленні.

Кількість птиці в області склала 27,9 млн голів (+0,3 млн гол. до минулого року), з них 22,4 млн голів у сільськогосподарських підприємствах. Серед усіх регіонів України за чисельністю поголів’я птиці Київська область займає 2 місце по всіх категоріях господарств та 1 місце по сільськогосподарських підприємствах.

«За січень 2016 р. вироблено 217,6 млн штук яєць, з них 192,3 млн штук у сільськогосподарських підприємствах. За обсягом виробництва яєць Київська область займає 1 місце в Україні», — зазначається у повідомленні.

Також додається, що за звітний період поточного року реалізовано на забій худоби та птиці у живій вазі у всіх категоріях господарств Київської області 24,4 тис. т — 3 місце по Україні. Сільськогосподарськими підприємствами реалізовано 15,5 тис. т (4 місце в державі).

Виробництво молока за звітний період в області склало 34,4 тис. т. При цьому, у сільськогосподарських підприємствах області виробництво молока становило 16,9 тис. т (4 місце в Україні). Продуктивність молочного стада у сільськогосподарських підприємствах становила 504 кг молока на корову — 3 місце серед інших регіонів України.

«Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні відгодівлі та нагулі у сільськогосподарських підприємствах області склали 541 г (+37 г до минулого року) (2 місце в Україні), прирости свиней становлять 534 г (+49 г до минулого року) — 4 місце», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus