Прокуратура Хмельниччини повернула державі сільгоспземель на 17 млн грн

23 лютого 2016 27 0
На Хмельниччині більше 810 га земель підлягають поверненню до державної власності
www.5.uaНа Хмельниччині більше 810 га земель підлягають поверненню до державної власності

За апеляційною скаргою прокуратури Хмельницької області рішенням апеляційного суду задоволено позов прокуратури Кам’янеччини та скасовано 11 незаконних наказів Головного управління Держземагентства в області і визнано недійсними 11 договорів оренди землі, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Цими наказами та договорами оренди жителю м. Києва, з порушенням процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства, затверджено проекти землеустрою та передано в оренду понад 810 га земель на території Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району.

Зазначені земельні ділянки вартістю більше 17,7 млн грн надано без належного обґрунтування фермером необхідності отримання таких великих площ. Окрім цього, спірні землі надано в оренду не єдиним масивом, як того вимагає закон, а вони розташовані на відстані до 150 км одна від одної.

Суд першої інстанції безпідставно відмовив прокуратурі в задоволенні зазначеного позову. Відстояти інтереси громади прокуратурі області вдалось в апеляційному суді.

Таким чином, завдяки прокурорському втручанню більше 810 га земель підлягають поверненню до державної власності, що дасть можливість для реального задоволення особистих потреб жителів Кам’янець-Подільського району в отриманні земельних ділянок.

Виконано за допомогою Disqus