На Волині 5,8 тис. га земель сільгосппризначення віддадуть в оренду з аукціонів

24 лютого 2016 45 0
У Волинській області 271 земельну ділянку земель сільгосппризначення виставлять на аукціони
www.blakit.byУ Волинській області 271 земельну ділянку земель сільгосппризначення виставлять на аукціони

У Волинській області землевпорядники включили 271 земельну ділянку до переліку земель сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які можуть виставити на аукціони, повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

Загальна площа земель, що запропонують для інвестицій, становить 5780,2 га.

Найбільші площі визначені у Ківерцівському (889,7 га), Любомльському (800,1 га) та Ковельському (619,4 га) районах Волинської області. Усі ділянки призначені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та пропонуватимуться потенційним інвесторам на аукціонах впродовж 2016 р.

«Земельні аукціони наразі є найбільш прозорим механізмом передачі земель в оренду чи у власність. Конкурентні торги забезпечують відкритість у розпорядженні державними землями», — наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Варто зазначити, що минулого року в Головному управлінні Держгеокадастру Волині на конкурентних засадах передали для ведення бізнесу у користування 158 земельних ділянок загальною площею 4 110 га. Щорічно місцеві бюджети отримуватимуть понад 3 млн грн орендної плати.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Виконано за допомогою Disqus