На Полтавщині виконано 10 аграрних розписок

24 лютого 2016 30 0
Проект аграрних розписок набирає обертів
www.aaronsenvironmental.comПроект аграрних розписок набирає обертів

Аграрні розписки дали ефективний результат на Полтавщині, заявила заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька, пише прес-служба Мінагропроду.

За її словами, регіон було обрано у якості пілотного проекта і загальна сума поставок за цим фінансовим інструментом склала більше 40 млн грн.

«Там за участю представників Вінницької, Волинської, Київської, Одеської, Харківської та Черкаської областей, керівництва програми з розвитку фінансування агросектору IFC, постачальників матеріально-технічної бази, аграріїв та фермерів відбулося засідання за круглим столом «Впровадження проекту Аграрні розписки в Україні», — сказала вона.

Також додала, що за перший рік на території області було видано 10 розписок — 9 товарних і 1 фінансова. Сьогодні всі розписки виконано.

«Зараз ми працюємо над розширенням географії проекту та його популяризації. Нам важливо, аби малі та середні фермери розуміли — аграрна розписка — дієвий інструмент, який відкриває доступ до залучення коштів на оборотний капітал», — зазначила Владислава Рутицька.

Зараз, за словами, посадовця, на Полтавщині продовжують активну тренінгову та інформаційну кампанії. За 2015 р. більше 460 нотаріусів пройшли профільне навчання та готові до роботи з аграрними розписками.

«Я нагадаю, що середній розмір зобов’язань за однією аграрною розпискою — близько 3 млн грн. І тому хочу ще раз наголосити: аграрні розписки ефективні. Для нас важливим є зворотній зв'язок. Сьогодні ми чуємо пропозиції щодо подальшого впровадження інструменту на території знаного сільськогосподарського регіону — Полтавщині», — додала заступник міністра.

Виконано за допомогою Disqus