Аграрії Дніпропетровщини готові до посівної на 95%

28 лютого 2016 106 0
Дніпропетровщина готується до весняно-польових робіт
ukrapk.comДніпропетровщина готується до весняно-польових робіт

Дніпропетровщина готується до весняно-польових робіт, пише прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Господарства закуповують мінеральні добрива, засоби захисту рослин та паливо, приводять до ладу техніку. Нині ці роботи вже на фінішній прямій. Посівну кампанію аграрії планують розпочати наприкінці березня або на початку квітня.

«Зазвичай область розпочинає посівну кампанію наприкінці березня — на початку квітня. Проте все залежатиме від погоди. Як тільки середньодобова температура повітря буде триматися на рівні +5 градусів – техніка вийде на поля. Зараз у господарствах області кипить робота. Ми запасаємося паливом, добривами та зерном. Насіння цьогоріч використаємо більше, ніж у 2015 р. Ярими культурами займемо ті площі, де зійшли заслабкі озимі», — повідомив начальник управління агропромислового розвитаку Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький.

Також додається, що під посів заготовлено 70,6 тис. т насіння ярих зернових культур. Придбано 88,8 тис. т мінеральних добрив, 32,8 тис. т дизельного палива, 9,4 тис. т бензину, 1,6 тис. т дизмасла. Наразі область готова до весняно-польових робіт на 95%.

Виконано за допомогою Disqus