Полтавщина стала лідером з виробництва зерна і молока

26 лютого 2016 69 0
Сільське господарство Полтавщини протягом року забезпечувало стабільний приріст
picsfab.comСільське господарство Полтавщини протягом року забезпечувало стабільний приріст

Полтавська область за підсумками 2015 р. стала першою в Україні за кількістю виробництва зерна та молока, а також однією з лідерів у виробництві сої, зернобобових та цукрових буряків, повідомила директор департаменту економічного розвитку Полтавської облдержадиіністрації Інна Іщенко, пише «УНН-Центр».

За її словами, саме сільське господарство Полтавщини протягом року забезпечувало стабільний приріст обсягів виробництва попри те, що за підсумками 2015 р. показники виробництва на Полтавщині впали на 4,3%.

«Що стосується сільського господарства — це одна з небагатьох галузей області, яка протягом минулого року забезпечувала стабільний приріст обсягів виробництва. Загальне виробництво валової продукції за 2015 р. зросло на 7,4%, зокрема на сільськогосподарських підприємствах на 10,3%, господарствах населення — на 2,5%», — сказала посадовець.

Минулого року Полтавщина стала найбільшим виробником зерна в Україні та виростила 8,5% від його загальнодержавного обсягу.

«Валовий збір зерна та зернобобових склав 5,4 млн т, що на 11,4% більше від показника 2014 р. Кукурудзяне зерно — 3,6 млн т, що складає 15,7% від загальнодержавного обсягу. Збір цукрових буряків на Полтавщині протягом 2015 р. складає 1,4 млн т, що складає 14% від загальнодержавного обсягу», — зауважила вона.

Посадовець також додала, що у тваринницькій галузі протягом року дещо скоротилося поголів’я великої рогатої худоби, але за виробництвом молока область посідає перше місце в Україні.

Виконано за допомогою Disqus