На Харківщині переселенці з Макіївки відкрили еко-ферму

29 лютого 2016 119 0
У місцевих новаторів вже є і свій бренд — Святогірська коза
ostapchuk.weebly.comУ місцевих новаторів вже є і свій бренд — Святогірська коза

У с. Студенок (Ізюмський район, Харківська область) сім'я переселенців із Макіївки за один рік побудувала невелику ферму, повідомляє «Информационное Сопротивление».

Родина Гатицьких, інженер-механік і юрист, стали професійними козівниками, а результати їх праці отримали високу оцінку не тільки українських, а й міжнародних фахівців.

Сири Гатицьких побували на виставках у Києві та Італії. Європейці назвали український продукт шедевром сироваріння.

У місцевих новаторів вже є і свій бренд — Святогірська коза. Назву власним продуктам фермерам підказала сама місцевість — вони живуть у 6 км від Святогірського монастиря, у заповіднику Святі гори, на вул. Святогірській.

Вартість сирів елітних сортів — від 350 грн/кг. Але організувати достатнє виробництво для масового продажу фермерам поки не дозволяють фінанси.

Місцевих школярів і дітей-переселенців на фермі Гатицьких зустрічають з особливими почуттями. Волонтери, які привозять хлопців на екскурсії, вважають — особлива атмосфера і спілкування з тваринами адаптують їх до мирного життя.

Гатицькі кажуть, що їх пілотний проект може втілити кожен. Для серйозного бізнесу потрібно 200 дійних кіз, але рентабельність можуть принести навіть 5 тварин.

Виконано за допомогою Disqus