На Херсонщині посівна кампанія під загрозою зриву

29 лютого 2016 107 0
Через відключення «Каховська ― Титан» 27 тис. га землі залишаться без поливу
vidomosti-ua.comЧерез відключення «Каховська ― Титан» 27 тис. га землі залишаться без поливу

У Херсонській області через відключення електропідстанції «Каховська ― Титан» під загрозою опинилася посівна кампанія 2016 р. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Херсон Плюс».

Особливо складна ситуація спостерігається в Чаплинську та Каланчакському районах.

«На сьогодні ми маємо зрив поливу на 27 тис. га землі. А це 10% від усього зрошення, що є зараз на Херсонщині. Проблема потягне за собою як колосальні збитки для сільгоспвиробників, так і втрати для економіки України в цілому», ― говорить депутат Херсонської облради, секретар постійної комісії облради з питань земельних відносин та екології Ігор Йосипенко.

У разі подальшого затягування з врегулюванням такої негативної ситуації, збитки для аграріїв цього року можуть скласти від 85 до 300 млн грн.

Для вирішення проблеми енергопостачання і, як наслідок, зрошення землі, планують побудувати нову підстанцію в селищі Каїрка Каланчакського району під назвою «Нова». Вона зможе постачати необхідний обсяг електроенергії не лише для населення, а й для насосних станцій, що забезпечують сільгоспвиробників водою для зрошення. Будівництвом підстанції займатиметься «Херсонобленерго».

Проте фермери та сільгоспвиробники попереджають: якщо будуть затягувати строки зведення «Нової», вони готові пікетувати як «Херсонобленерго», так і Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Виконано за допомогою Disqus