Аграрії Вінничини отримали 4,5 млн грн кредитних коштів

29 лютого 2016 95 0
На Вінничині Програмою підтримки с/г господарств скористались 29 суб’єктів господарювання
likar.expres.uaНа Вінничині Програмою підтримки с/г господарств скористались 29 суб’єктів господарювання

На Вінничині на підтримку особистих селянських та фермерських господарств минулого року з обласного бюджету було виділено понад 4,5 млн грн, повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Так, за словами директора Департаменту агропромислового розвитку Вінницької облдержадміністрації Миколи Неїлика, реалізовувалась Програма підтримки розвитку особистих селянських та фермерських господарств.

«Програмою скористалися 29 суб’єктів господарювання, з яких 4 особистих селянських господарства, 20 фермерських господарств та 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів», ― зазначив він.

В рамках обласної Програми проводилось також відшкодування вартості закуплених доїльних установок та придбаного холодильного обладнання для зберігання молока фізичним особам, які утримують п’ять і більше корів.

Таке відшкодування отримало 41 домогосподарство на суму 133,7 тис. грн.

В поточному році прийнята Програма на 2016 ― 2020 роки. В обласному бюджеті на 2016 рік передбачено 2 млн грн на їх фінансування, зокрема 1 млн грн виділено на кредитування фермерських господарств та ще 1 млн грн на відшкодування вартості закуплених доїльних установок та придбаного холодильного обладнання для зберігання молока фізичним особам які утримують трьох і більше корів.

Виконано за допомогою Disqus