Академію аграрних наук звинувачують в розкраданні земель

29 лютого 2016 73 0
Зловживання керівництва НААН України призвело до вилучення з державного володіння 4650 га
kievvlast.com.uaЗловживання керівництва НААН України призвело до вилучення з державного володіння 4650 га

Генпрокуратура розслідує факти зловживання керівництвом Національної академії аграрних наук України, що призвело до вилучення з державного володіння 4650 га особливо цінних земель вартістю 119,5 млн грн, повідомляє Капитал. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 15 лютого 2016 р., розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

15 лютого 2016 р. в суд надійшло клопотання Головного слідчого управління ГПУ про надання доступу до постанови Держсуду Одеської області, яким було визнано банкрутом ДП «Дослідне господарство» Новоселівське» Селекційно-генетичного інституту Національного наукового центру насіннєзнавства та сортовивчення НААН України.

У зв'язку з процедурою ліквідації, з володіння держпідприємства фактично вибули 4650 га особливо цінних земель, нормативну грошову оцінку яких становить 119,5 млн грн.

Підставою для вищевказаного рішення стало те, що виконуючий обов'язки віце-президент НААН України, керівник відділу правового забезпечення НААН України, в.о. начальника управління наукового забезпечення інноваційно-інвестиційного розвитку експериментальної бази НААН України навмисне не погодили план санації підприємства.

Для приховування злочину головний бухгалтер «Новоселівського» безпідставно відмовив у наданні документів для перевірки робочої групи з представників СБУ та органів державної влади.

Під час процедури санації «Новоселівського» арбітражний керуючий дієвих заходів до припинення збиткової діяльності підприємства і поліпшення його фінансового стану не застосував, зосередивши свою роботу на відчуження з володіння підприємства особливо цінних земель.

Клопотання про доступ до документів було задоволено судом.

Виконано за допомогою Disqus