Землевпорядники Вінничини виставили на аукціон 40,5 га землі

1 березня 2016 58 0
Орендарі щорічно сплачуватимуть 61,06 тис. грн за користування землею
persha.kr.uaОрендарі щорічно сплачуватимуть 61,06 тис. грн за користування землею

На земельному аукціоні у Вінницькій області, що відбувся 25 лютого, інвестори взяли в оренду шість земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

На торги землевпорядники виставляли ділянки сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 40,5 га. Територіально землі розташовані у Тартацькій сільській раді Чечельницького району Вінниччини.

Початкова вартість оренди землі була визначена на рівні 12% від її нормативної грошової оцінки (при встановленому законом мінімумі у 3%). Під час проведення конкурентних торгів орендна плата на деякі ділянки зросла до майже 32% НГО на рік. У підсумку орендарі щорічно сплачуватимуть до місцевого бюджету плату за користування землею у розмірі 61,06 тис. грн.

Довідково

Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах».

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Виконано за допомогою Disqus