Площі під яровими збільшаться на 1,7 млн га

1 березня 2016 59 0
Аграріям потрібне додаткове ресурсне забезпечення
poettinger.atАграріям потрібне додаткове ресурсне забезпечення

Обсяги весняної посівної збільшаться щонайменше на 1,7 млн га, що вимагає додаткового ресурсного забезпечення, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, пише Мінагропрод.

За його словами, серез несприятливі погодні умови восени аграрії не досіяли біля 0,9 млн га озимих зернових та 237 тис. га ріпаку. Крім того, на площі майже 600 тис. га не отримали сходів.

«Наразі головне завдання ― максимальне збереження озимого клину. Особливу увагу у регіонах слід приділяти прогнозним балансам виробництва та використання продовольчої пшениці. Ситуація на озимому полі у Дніпропетровській, Харківській, Полтавській та інших областях залишається складною», ― підкреслив Ярослав Краснопольський.

Також додається, що у Херсонській, Одеській та Миколаївській областях розпочалася сівба ранніх зернових культур. Посіяно перші 45 тис. га ярих.

«У структурі посівних площ особливу увагу слід надати посівам ярої пшениці, гречки та цукрових буряків. Вживати заходи щодо створення достатніх страхових запасів насіння ярих культур для забезпечення можливого пересіву озимих культур. Також ПАТ «Державна продовольча зернова корпорація» (ДПЗКУ) з метою покращення фінансування проведення весняно-польових робіт прискорити укладання форвардних контрактів», ― доручив Ярослав Краснопольський.

Виконано за допомогою Disqus