Науково-дослідний інститут сої відзначає 11-річчя успішної селекції

3 березня 2016 112 0
«НДІ сої» почне займатись селекцією технічної коноплі
kurkul.com«НДІ сої» почне займатись селекцією технічної коноплі

Першому й єдиному в Україні приватному Науково-дослідному інституту сої 22 лютого виповнилось 11 років. За цей час вітчизняні фахівці розробили високоврожайні й адаптовані сорти сої для різних регіонів України.

Зараз у структурі компанії функціонують лабораторії селекції і насінництва сої, селекції технічної коноплі, контролю якості, методики досліджень. Найближчим часом планується модернізувати лабораторний комплекс Інституту для проведення молекулярних досліджень, що прискорить процес виведення нових сортів.

«У планах Інституту на 2016 рік ― як підтримка первинного насінництва з сортів, що добре зарекомендували себе в Україні, так і створення нової лінійки високоврожайних сортів з особливим акцентом на посухостійкість. Сорти Інституту ― це спільний продукт, отриманий при співпраці з сербським інститутом рільництва і канадською компанією. В нашій лінійці представлено досить багато сортів, всі вони успішно продаються. Адже за співвідношенням ціна/якість ― це найкращі пропозиції на українському ринку», ― розповідає директор «НДІ сої» Валерій Хаджиматов.

У 2015 році в «НДІ сої» було прийнято рішення розширити селекційну роботу і почати займатися селекцією маловідомої на цей час культури ― технічної коноплі.

Виконано за допомогою Disqus