На Чернігівщині фермер хотів набрати земель в «одні руки»

11 березня 2016 104 0
На Чернігівщині попереджено незаконне надання земельної ділянки вартістю 1,5 млн грн
dt.uaНа Чернігівщині попереджено незаконне надання земельної ділянки вартістю 1,5 млн грн

На Чернігівщині попереджено незаконне надання земельної ділянки вартістю 1,5 млн грн, пише прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про скасування розпорядження місцевої держадміністрації, яким фізичній особі надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення на території Чернігівського району земельної ділянки для ведення фермерського господарства площею понад 80 га вартістю 1,5 млн грн.

«У порушення вимог Земельного кодексу України райдержадміністрацією у 2012 р. фізичній особі, яка вже скористалася правом на отримання такої земельної ділянки, повторно без проведення земельних торгів надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства», — сказано у повідомленні.

Також додається, що через прийняття таких розпоряджень землі фактично передаються «в одні руки», що призводить до ненадходження значних коштів до бюджету.

Довідково:

Відповідно до ст. 135 Земельного кодексу України земельні торги проводяться у формі аукціону, за результатами якого укладається договір оренди (інший правочин) земельної ділянки з учасником, який запропонував найвищу плату за користування нею.

Виконано за допомогою Disqus