На Запоріжжі окупанти конфіскують у фермерів зерно та не дають розпочати посівну

8 березня 2023 91 0
На Запоріжжі окупанти конфіскують у фермерів зерно та не дають розпочати посівну
Kurkul.com

На Запоріжжі російські терористи відбирають у фермерів зерно. Про це повідомляє Генштаб.

«В окупованому Василівському районі, за наказом так званої «російської окупаційної адміністрації», до місцевого ангара звозять збіжжя зернових культур з прилеглих сільських господарств та ферм району», — йдеться у зведенні Генштабу.

Окупанти, під виглядом купівлі за значно заниженими цінами, просто конфіскують зернові.

Також на полях окупованої Запорізької області росіяни продовжують копальні роботи — риють траншеї, щоб захиститись від контрнаступу ЗСУ. Своїми діями окупанти ставлять під загрозу початок посівної в області. Про це розповіли у Центрі журналістських розслідувань.

«Все частіше надходять повідомлення про те, що «визволителі» не дозволяють фермерам засівати поля. Ближче до лінії фронту сільськогосподарські ділянки заміновано, або ж на цій землі йдуть активні бойові дії», — зазначають розслідувачі. 

Але під заборону потрапляють і господарства у глибокому тилу окупантів. Зокрема, відомо, що у Бердянському районі аграрії не можуть почати посівну через активне будівництво оборонних споруд.

Нагадаємо, на тимчасово зайнятих територіях Луганської області у місцевих фермерів масово псується врожай 2022 р. оскільки окупаційна влада блокує місцевим фермерам його реалізацію.

«Російська окупаційна адміністрація повністю блокує усім місцевим фермерам можливість реалізовувати зерно як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку», — зазначили у Генштабі.

Також, так звана «окупаційна влада» на неофіційному рівні заборонила усім місцевим пекарням приймати зернові від місцевих фермерів.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2023 р. 

Виконано за допомогою Disqus