На Київщині воїнам АТО виділили 132 га землі НААН

12 березня 2016 52 0
На Київщині для воїнів АТО виділили 132 га землі
visnik-press.com.uaНа Київщині для воїнів АТО виділили 132 га землі

У Білоцерківському районі (Київська область) для воїнів АТО виділили 132 га землі, пише прес-служба Київської облдержадміністрації.

«Національна академія аграрних наук України надала згоду на вилучення із землекористування ДП Експериментальна база по селекції та насінництву «Олександрія» Інституту захисту рослин Національної аграрної академії наук (НААН) земельної ділянки загальною площею 132 га і передачу вказаної земельної ділянки до земель запасу з метою надання земельних ділянок учасникам АТО для ведення індивідуального садівництва. Вищенаведена площа надалась з розрахунку 0,1000 га на кожного учасника АТО», — сказано у повідомленні.

Читати по темі: Думка фермерів. Чи потрібний НААН нинішній земельний банк?

Однак, слід зауважити, що президія НААН відмовила у погоджені на вилучення наступних земельних ділянок: 3,5 га резервування для сімей загиблих воїнів АТО; 9,4 га для будівництва школи та дитячого садочку; 5 га для розміщення інфраструктури (електропідстанцій, комунікацій та ін.; 33,5 га для проектування доріг та вулиць; 1,3 га для створення зеленої зони).

Читати по темі: Фермери виступають за інвентаризацію земель НААН

«Виділення ще 52 га під інфраструктуру наразі ще вирішується. Поки що Національна Академія аграрних наук України не хоче йти нам на зустріч. Проте ми докладемо максимум зусиль, щоб це питання остаточно вирішити і забезпечити гарантоване право на отримання земельної ділянки учасникам АТО та членах сімей наших загиблих захисників», — зазначив голова РДА Вадим Маршалок.

Виконано за допомогою Disqus