Якість молока контролюватимуть в рамках швейцарсько-українського проекту

15 березня 2016 89 0
Ціль швейцарсько-українського проекту ― впровадження сучасної системи контролю за безпечністю молочних продуктів в Україні
anthropos.org.uaЦіль швейцарсько-українського проекту ― впровадження сучасної системи контролю за безпечністю молочних продуктів в Україні

80% загального обсягу сирого молока в Україні виробляється малими господарствами, які характеризуються низьким рівнем контролю за показниками його якості та безпеки. З метою нейтралізації такого негативного фактору швейцарська консалтингова компанія SAFOSO за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань ― ДСШЕП (SECO) почала реалізацію швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні».

«Ціль проекту, якому ми даємо офіційний старт ― впровадження сучасної системи контролю за безпечністю молочних продуктів в Україні. Цього можна досягти завдяки тісній співпраці державних структур, приватного сектору і негромадських організацій», ― коментує Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш.

Діяльність проекту спрямована, з одного боку, на надання технічної підтримки Держпродспоживслужбі чи Держветфітослужбі, а з іншого боку, на допомогу молокопереробній галузі для поліпшення виробництва безпечного та високоякісного молока на рівні первинного виробництва.

«Ми робимо все можливе для того, аби робота нового контролюючого органу Держпродспоживслужби була максимально прозорою. Крім того, хочу зазначити, що Уряд України минулого тижня зробив ще один крок до євроінтеграції через схвалення Всеохоплюючої стратегії щодо адаптації законодавства в санітарній та фітосанітарній сферах. Ми маємо план адаптації до 2020 р. і будемо його виконувати», ― говорить голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Виконано за допомогою Disqus